Cookie

Vad är kakor?

Kakor, eller cookies som de heter på engelska, är små filer som kommer ihåg inställningarna medan du surfar på nätet och sparar dem på din dator. Varje gång du besöker webbplatser kommer du att stöta på kakor. Detta är små filer som sparar information om dina besök på webbplatser samt håller dem uppdaterade. Dessa filer sparas på din dator. Förutom att vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera på rätt sätt, kan vi även få kakor från andra parter som tillhandahåller komponenter till vår webbplats.

En kaka sparar inte ditt namn, din adress eller din ålder. En kaka sparar inga andra typer av personliga uppgifter heller. I kakor sparas endast dina inställningar, val och intressen baserat på ditt surfningsbeteende. Därför kan kakor ALDRIG användas för att hämta privata uppgifter från din dator eller för att snappa upp dina lösenord.

 

Vilka typer av kakor använder Link2Trials?

 

1. Funktionella kakor

Obligatoriska kakor: Ibland måste vi använda kakor för att våra webbplatser ska fungera normalt och du ska kunna surfa på ett bra sätt. Datorn kommer ihåg den layout du skapar. Vi behöver inte be om ditt godkännande för att använda dessa kakor.

2. Kakor via Google Analytics

Vi använder de amerikanska företaget Google (Google Analytics) för att föra statistik om besökarna på vår webbplats. Detta system kommer ihåg vilka sidor våra besökare har tittat på, hur de klickar sig fram till dem, vilken webbläsare och skärmupplösning de använder samt en rad andra data. Vi använder denna information för att få en bättre bild av våra besökare och sedan basera optimeringen av vår webbplats utifrån detta. Google, det företag som tillhandahåller denna tjänst, använder informationen för att ställa samman en relevant men anonym marknadsföringsprofil för att riktad reklam ska kunna tillhandahållas.

Google kan lämna ut denna information till tredje parter om lagen kräver att de måste göra detta, eller om tredje parter behandlar informationen å Googles vägnar. Vi kan inte påverka detta utelämnande av information. Vi har givit Google tillåtelse att använda den analytiska information som erhålls för andra Google-tjänster.

3. Kakor från externa partner

På vår webbplats finns det knappar för att ”prisa” webbsidor (gilla) eller dela dem (”tweeta”) på sociala nätverk, som Facebook och Twitter. Dessa knappar fungerar med hjälp av en kod som tillhandahålls direkt av Facebook eller Twitter. Denna kod sparar kakor på din dator. Vi känner inte till vad dessa plattformar gör med dessa kakor. Link2Trials har ingen ytterligare information om dessa kakor och tyvärr kan vi inte påverka om dessa kakor ska sparas eller inte.

Denna webbplats sparar även kakor för att påminna dig om undersökningar som du deltagit i, om tillämpligt.

Nätverket Link2Trials använder komponenter (och därför även kakor) från Facebook, Twitter, YouTube, Google+, AddThis och andra företag.

 

Inaktivering av kakor

Om du inte vill att kakor ska sparas på din dator kan du inaktivera dem i webbläsaren. Läs hjälpavsnitten och/eller anvisningarna till din webbläsare – Chrome, Internet Explorer, Firefox eller Safari – om du vill få mer information om detta.